سنجش بهبود درمان هیستوپاتولوژیک پانکراس در مدل دیابتی پس از سلول درمانی

دیابت یک اختلال متابولیک است که با کاهش تدریجی یا اختلال در عملکرد سلول های β پانکراس همراه است. شروع دیابت نوع ۱ زمانی اتفاق میافتد که توده سلولهای بتا به دلیل اثر خود ایمنی به کمتر از ۲۰ درصد کاهش یابد، در حالی که کاهش توده سلولهای β قادر به پاسخگویی به افزایش نیازهای انسولین مرتبط با افزایش سن در بدن نیست. در دیابت نوع ۲ در نتیجه مقاومت به انسولین سلول های β در اثر آپوپتوز از بین می روند. برخی از مطالعات نشان داد که سلول های بنیادی به دلیل توانایی خود در ترشح عوامل تغذیه ای که تأثیر مفیدی بر بافت آسیب دیده مانند پانکراس دارند، قادر به ترمیم بافت هستند. مطالعات مختلف روی فاکتورهای ترشحی مشتق از سلول های بنیادی نشان داد که فاکتورهای ترشح شده به تنهایی بدون سلول بنیادی ممکن است بافت را در شرایط مختلف ترمیم کند.
جهت مشاوره رایگان با مشاورین شرکت بافت و ژن پاسارگاد تماس بگیرید
۰۲۱۶۶۱۲۱۹۸۳
تاکنون چندین گزینه در دسترس برای بازسازی پانکراس دیابتی از جمله سلول های پرتوان ES/iPS، سلول های بنیادی بالغ و سلول های بنیادی بسیار کوچک شبه جنینی (VSEL) وجود دارد. VSEL ها نسبت به سایر سلول ها برتری دارند زیرا سلول های بنیادی پرتوان در پانکراس بالغ هستند و مشکلات مربوط به دفع توسط سیستم ایمنی و خطر تشکیل تراتوم وجود ندارد.
سلولهای بنیادی پرتوان انسانی (hPSCs)، از جمله سلولهای بنیادی جنینی انسانی (hESC) و سلولهای بنیادی پرتوان القایی (hiPSC)، به دلیل توانایی آنها در تمایز به تمام دودمان اصلی سلولهای سوماتیک، منابع جایگزین بسیار جذابی برای سلولهای β جایگزین در نظر گرفته میشوند. اثرات درمانی سلول های بنیادی مزانشیمی در ترمیم بافت پانکراس آسیب دیده را می توان با تکنیک های هیستوپاتولوژی مانند رنگآمیزی H&E بررسی کرد. طی دو دهه اخیر سلول درمانی جهت درمان انواع بیماری ها بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است که نیاز است جهت بررسی روند بهبود درمان از تست های تاییدی آزمایشگاهی بافت شناسی، بررسی بیومارکرها، تست های مولکولی استفاده نمود.

جهت مطالعه دیگر موضوعات پایان نامه کلیک کنید