ارائه جدیدترین و بروز ترین خدمات پژوهشی در حوزه علم بیوتکنولوژی

برخی تکنیک های انجام شده در هیستوژنوتک

با گسترش و توسعه سریع بیوتکنولوژی مشخص شده است که این فناوری نوین دارای پتانسیل کاربرد وسیع در بخش های مختلف بیولوژی را دارا می باشد و قادر است که ابزارهای جدیدی را برای استفاده در بیولوژی مولکولی و سلولی و همچنین تولید مواد جدید، برای شناسایی عوامل بیماری زا معرفی نماید. 

با توجه به نیاز مبرم صنایع و مراکز تحقیقاتی به تکنیک های مورد نیاز در این بخش، مرکز تحقیقات بافت و ژن پاسارگاد افتخار دارد که با ارائه تکنیک های به روز در این زمینه تحقیق  را برای عموم محققان و پژوهشگران، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، مراکز صنعتی و متخصصان فعال در حوزه های بهداشت و سلامت، پزشکی و درمانی، دارویی و غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی و سایر علاقمندان فراهم آورد.

ارائه جدیدترین و بروز ترین خدمات پژوهشی در حوزه علم بیوتکنولوژی

برخی تکنیک های انجام شده در هیستوژنوتک

با گسترش و توسعه سریع بیوتکنولوژی مشخص شده است که این فناوری نوین دارای پتانسیل کاربرد وسیع در بخش های مختلف بیولوژی را دارا می باشد و قادر است که ابزارهای جدیدی را برای استفاده در بیولوژی مولکولی و سلولی و همچنین تولید مواد جدید، برای شناسایی عوامل بیماری زا معرفی نماید. 

با توجه به نیاز مبرم صنایع و مراکز تحقیقاتی به تکنیک های مورد نیاز در این بخش، مرکز تحقیقات بافت و ژن گاسارگاد افتخار دارد که با ارائه تکنیک های به روز در این زمینه تحقیق  را برای عموم محققان و پژوهشگران، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، مراکز صنعتی و متخصصان فعال در حوزه های بهداشت و سلامت، پزشکی و درمانی، دارویی و غذایی، کشاورزی و منابع طبیعی و سایر علاقمندان فراهم آورد.

خدمات مطالعات بیوتکنولوژی

خدمات مطالعات بیوتکنولوژی

انجام آزمایش های کنترل میکروبی جهت کنترل وجود میکروارگانیسم ها در نمونه ها

به منظور آزمایش‌های کنترل کیفی نمونه‌های تولید شده در بخش‌های مختلف تحقیق و توسعه هیستوژنوتک و نیز بررسی خواص ضدمیکروبی برخی از محصولات آنتی باکتریال، واحد میکروب‌شناسی شرکت به صورت فعال در حال خدمت‌رسانی در این زمینه می‌باشد. این واحد با تدوین برنامه‌ی کنترل کیفی، با ارائه جزئی‌ترین نکات و الزامات وزارت بهداشت دقیق ترین نتایج را در این زمینه ارائه می‌نماید. به علاوه تهیه سوش‌های خالص و استاندارد انواع باکتری‌های بیماری‌زا از شرکت‌های اروپائی معتبر جهت بهره‌مندی در برنامه‌های کنترل کیفی و مقایسه با ارگانیسم‌های بیماری‌زا در نمونه‌های بیماران، مجموعه را در ارائه موضوعات به روز در راستای تحقیقات دانشجوئی توانمند ساخته است. تهیه و به کارگیری دیسک‌های آنتی‌بیوتیکی کارآمد و متنوع با نظرسنجی متخصصین باکتری شناسی و میکروبیولوژی و نیز تهیه‌ی تمامی محیط‌های کشت تجاری جهت تشخیص باکتریایی، منجر به پویائی فضای تحقیق و توسعه برای خدمات‌رسانی به واحدهای تولیدی فراهم آورده است. شرکت دانش بنیان بافت و ژن پاسارگاد در برنامه‌های مدون بازرسی و ممیزی داخلی، جهت استفاده از نظرات تیم ممیزی آزمایشگاه و کامل نمودن برنامه‌های بخش میکروبی، توانسته کارگاه‌های متنوع آموزشی را در این راستا اجرا نماید.

استخراج آنتی بیوتیک از قارچ ها

با توجه به اعلام سازمان بهداشت جهانی در خصوص افزایش روزافزون مقاومت باکتری‌ها به آنتی بیوتیک‌های موجود در بازار، محققین به دنبال کشف داروهای ضدباکتریائی جدید و آنتی بیوتیک‌هایی با منبع اولیه متفاوت می‌باشند. قارچ‌ها جزو یکی از ارگانیسم های زیستی بوده که به دلیل تنوع بالا و سرعت رشد زیاد، در مرکز تحقیقات هیستوژنوتک بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. به طوری که از آن‌ها به عنوان یک منبع غنی آنتی‌بیوتیکی و آنتی‌اکسیدانی یاد می‌شود. لذا تحقیقات بر روی تولید آنتی‌بیوتیک از منابع قارچی در حال بررسی بوده و دسترسی به یک منبع جدید ضدباکتری می‌تواند افق جدیدی در پزشکی نوین باز نماید. بررسی قارچ‌ها از نظر ترکیبات جدید اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال «اینوکوتیس لویس» قارچی به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد است و روی تنه درختان زنده رشد می‌کند. پژوهش‌های اخیر نشان داده که این قارچ  از چربی خون بالا جلوگیری کرده و همچنین دارای خاصیت کاهنده قند خون و تنظیم انسولین در دیابت نوع دو می‌باشد. از آنجائی که بیش از ۱۰۰ مدل حیوانی در هیستوژنوتک طراحی شده است، مطالعات در خصوص زخم‌های پوستی عفونی و دیابتی به منظور بررسی اثربخشی آنتی بیوتیک‌های مستخرج از قارچ ها مورد استفاده می‌گیرد.

جداسازی و شناسایی قارچ ها برای تولید آنتی بیوتیک

یکی از منابع تولید فرآورده‌های طبیعی، قارچ‌ها هستند. این ارگانیسم‌های زیستی به منظور دفاع خود در برابر آسیب‌های محیطی ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها، مواد موثره برخی از ترکیبات طبیعی از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها مانند پنی‌سیلین و پلوروموتیلین (pleuromutilin)، داروهای کاهنده‌ کلسترول مانند لواستاتین (lovastatin) و کامپاکتین (compactin)، داروهای سرکوب‌کننده‌ ایمنی مانند میکوفنولیک اسید (mycophenolic) و سیکلوسپورین (cyclosporin) تولید می‌کنند. از طرفی دسته وسیعی از قارچ ها با تولید انواع کارسینوژن‌ها مانند آفلاتوکسین، توکسین کشنده نظیر آلفا آمانیتین، قارچ‌کش‌های صنعتی مانند استروبیلورین، رنگ‌های غذایی مانند آزافیلون، هورمون‌ها مانند جیبرلین و مواد روان‌گردان مانند سیلوسیبین جایگاه ویژه‌ای در فرآوردهای داروئی یافته‌اند. در شرکت بافت و ژن پاسارگاد در بخش آزمایشگاه حیوانات آزمایشگاهی، انواع مختلف مدل‌های حیوانی خصوصاً در زمینه انواع سرطان‌ها یا بیماری‌های سیستم عصبی در حال انجام می باشد. در این خصوص استفاده از ترکیبات حاصل از قارچ‌ها نظیر آلفا-آمانتین در درمان سرطان کبد، استفاده از سیلوسیبین در مدل‌سازی آلزایمر، سیکلوسپورین به منظور تضعیف سیستم ایمنی موش‌های توموری شده و همچنین استفاده از داروهای کاهنده کلسترول از دسته استاتین‌ها در مطالعات انجام شده مدنظر قرار گرفته‌اند.

تهیه انواع وکتورهای باکتریای و ویروسی

استفاده از حیوانات تراریخته و یا گیاهان ترانسژنیک به منظور افزایش بهره‌وری و تولید فرآورده‌های غذائی با حجم بالاتر و کیفیت بهتر، یکی از دستاوردهای حوزه بیوتکنولوژی در قرن حاضر به حساب می‌آید. به این ترتیب انتقال ژن و تولید حیوانات تراریخته علاوه بر کمک به ایجاد مدل‌های حیوانی جهت مطالعه انواع بیماری‌ها، می‌تواند به عنوان ابزاری برای تولید انواع داروها و ترکیبات نوترکیب استفاده شود. با توجه به نقش کلیدی تکنیک‌های حوزه بیوتکنولوژی در طراحی فرآورده‌های داروئی نوین، متخصصین این حوزه در هیستوژنوتک با مشاوره رایگان و طراحی مطالعات در به کارگیری وکتور ویروسی، سعی در ایجاد یک بانک سلولی از رده‌های سلولی تراریخت یا ترانسژنیک داشته تا بتوانند در حوزه‌های تحقیقات علوم پایه پزشکی از آن استفاده نمایند. به این ترتیب در فعالیت قبلی این محققین مستقر در آزمایشگاه‌های سلولی و مولکولی، میکروبی و بیوتکنولوژی، استفاده از لنتی ویروس‌ها با سازه‌های مختلف طراحی شده به منظور دستکاری رده‌های سلولی و یا جهت ردیابی سلول‌های پیوندی تاکنون اجرا شده است. از وکتورهای ویروسی با اشکال مختلف، برای انتقال ژن و تولید حیوانات تراریخته استفاده شده است که از آن جمله می توان به تزریق مستقیم ویروس‌های نوترکیب و ناقل ژن به بافت هدف و یا تیمار سلول‌های بنیادی با ویروس نوترکیب و به دنبال آن انتقال سلول‌های نوترکیب به بافت هدف و یا تیمار سلول‌های جنینی در مراحل اولیه جنینی اشاره کرد.

شاید جواب سوال خود را بیابید

سوال های متداول مشتریان

تخلیص پروتئین و یا ترشحات حاصل از باکتری‌ها و قارچ‌ها به چندین روش مختلف قابل انجام است. تخلیص با استفاده از برخی از نمک‌ها نظیر آمونیوم سولفات، استفاده از کیسه دیالیز با سایز سوراخ‌های مختلف براساس وزن مولکولی پروتئین، ستون‌های کروماتوگرافی با روش‌های مختلف نیز قادر به تخلیص پروتئین‌های ترشحی هستند که براساس نحوه عملکرد شامل روش Gel-Filtration Chromatography و Ion-Exchange Chromatography ، Affinity Chromatography و High-Pressure Liquid Chromatography می باشند.

روش های مختلفی برای ردیابی سلول در داخل بدن وجود دارد که بر پایه رنگ‌های فلورسانت و با استفاده از تصویربردای میکروسکوپی می‌باشند. از این دسته ردیاب‌ها می‌توان به BrdU (Bromodeoxyuridine)، GFP (Green fluorescent protein)، Hokhest ، CM-DiI اشاره داشت. هر یک از این ترکیبات با بخش‌های مختلف سلول واکنش داده و دارای طول عمر و میزان رنگ متفاوت در طی تقسیمات سلول هستند.

سلول‌های بنیادی به دلیل اینکه ذخایر اصلی بدن در بازسازی بافت‌های آسیب دیده یا در حال رشد هستند، لذا مقاومت بیشتری به تغییرات در ساختار DNA دارند. از طرفی غشای سلول‌های سرطانی و نیز سلول‌های بنیادی با داشتن برخی از پمپ‌های سلولی، در برابر ورود ترکیبات به داخل سلول از خود مقاومت نشان می‌دهند. با این حال این سلول‌ها به دلیل توانمندی بالا در ترمیم، استفاده وسیعی در حوزه بیوتکنولوژی داشته و با تکنیک‌ها و مواد جدید، به راحتی دستکاری می‌شوند.

براساس هدف مورد بررسی در یک تحقیق، حاملین ژن می‌تواند از ویروس‌هایی با ساختار ژنومی مختلف انتخاب شود. این حاملین شامل وکتورهای خانواده Retrovirus، Lentivirus، Adeno virus (AV)، Adeno-associated virus (AAV) و Herpes می‌باشند. هر یک از این وکتورها برای مصارف تحقیقاتی یا بالینی دارای مجوز بوده و تنها برخی از آن‌ها مجوز مصارف درمانی را کسب کرده اند.

تولید ارگان یا اندام‌های یک گونه در بدن یک گونه دیگر تحت عنوان ایجاد گونه کایمرا می‌تواند صورت گیرد. به عبارتی برخی از ارگان‌های بدن نظیر کبد، غضروف، برخی از اعضا نظیر لاله گوش به طور موفقیت آمیزی در بدن حیوانات برای مصارف انسانی تولید شده است. محققان امیدوارن با تولید بافت‌های انسانی در بدن حیوانات نیاز انسان به پیوند اعضا را مرتفع سازند.

به دلیل تفاوت ساختاری در DNA و اندامک‌های سلول پروکاریوتی و یوکاریوتی، تولید فرآورده‌های نوترکیب حاصل از این سلول‌ها با هم تفاوت دارند. به این ترتیب به دلیل سرعت بالای تکثیر سلول‌های پروکاریوتی و به دلیل نداشتن برخی از اجزا سلولی، فرآیندهائی نظیر فسفوریلاسیون، استیلاسیون و گلیکوزیلاسیون که Post modification نامیده می‌شود غالبا انجام نمی‌گیرد. از طرفی برخی از تغییرات یا فرمهای پروتئینی که Folding پروتئین نامیده می‌شود در ترشحات پروکاریوتی عموماً وجود ندارد.

تولید فرآورده‌های تراریخته نظیر گیاهان تراریخته از چندین سال قبل در ایران آغاز شده است. با این حال نظیر تمام علوم جدید دارای منتقدانی می‌باشد. مهم‌ترین انتقادات مربوط به مسائل زیست محیطی، اکولوژیکی و تغییرات در ژنوم انسان و سایر گونه‌هائی هست که از این گیاهان مصرف می‌کنند. یکی از مهمترین منافع این گونه‌ها داشتن ژن‌های مقاومت به آفات، ژن‌های مقاومت به تغییرات دمائی و ژن‌های موثر در بالا بردن سرعت رشد و نمو و همچنین تکثیر این گونه‌هاست که همین تاثیر می‌تواند در بدن موجود تغذیه کننده گیاه ادامه یابد که البته مدرک مستدلی در این خصوص وجود ندارد.

استفاده از علم بیوانفورماتیک تاثیر شگرفی بر پیشرفت شناخت راه‌های درمانی موثر، تشخیص برخی از بیماری‌ها و تولید محصولات متنوع داروئی داشته است. با کمک این دانش می توان تخمین زد که یک ترکیب در بدن با چه گیرنده‌هائی ارتباط قوی‌تری برقرار کرده و یا چه گیرنده‌هائی را غیرفعال می‌نماید. بر همین اساس می‌توان نقش یک دارو در روند درمان را ارزیابی و میزان تاثیر دارو در ساختار سلول را تخمین زد.

تصاویر خدمات بیوتکنولوژی

خدمات مطالعات بیوتکنولوژی

به منظور آزمایش‌های کنترل کیفی نمونه‌های تولید شده در بخش‌های مختلف تحقیق و توسعه هیستوژنوتک و نیز بررسی خواص ضدمیکروبی برخی از محصولات آنتی باکتریال، واحد میکروب‌شناسی شرکت به صورت فعال در حال خدمت‌رسانی در این زمینه می‌باشد. این واحد با تدوین برنامه‌ی کنترل کیفی، با ارائه جزئی‌ترین نکات و الزامات وزارت بهداشت دقیق ترین نتایج را در این زمینه ارائه می‌نماید. به علاوه تهیه سوش‌های خالص و استاندارد انواع باکتری‌های بیماری‌زا از شرکت‌های اروپائی معتبر جهت بهره‌مندی در برنامه‌های کنترل کیفی و مقایسه با ارگانیسم‌های بیماری‌زا در نمونه‌های بیماران، مجموعه را در ارائه موضوعات به روز در راستای تحقیقات دانشجوئی توانمند ساخته است. تهیه و به کارگیری دیسک‌های آنتی‌بیوتیکی کارآمد و متنوع با نظرسنجی متخصصین باکتری شناسی و میکروبیولوژی و نیز تهیه‌ی تمامی محیط‌های کشت تجاری جهت تشخیص باکتریایی، منجر به پویائی فضای تحقیق و توسعه برای خدمات‌رسانی به واحدهای تولیدی فراهم آورده است. شرکت دانش بنیان بافت و ژن پاسارگاد در برنامه‌های مدون بازرسی و ممیزی داخلی، جهت استفاده از نظرات تیم ممیزی آزمایشگاه و کامل نمودن برنامه‌های بخش میکروبی، توانسته کارگاه‌های متنوع آموزشی را در این راستا اجرا نماید.

با توجه به اعلام سازمان بهداشت جهانی در خصوص افزایش روزافزون مقاومت باکتری‌ها به آنتی بیوتیک‌های موجود در بازار، محققین به دنبال کشف داروهای ضدباکتریائی جدید و آنتی بیوتیک‌هایی با منبع اولیه متفاوت می‌باشند. قارچ‌ها جزو یکی از ارگانیسم های زیستی بوده که به دلیل تنوع بالا و سرعت رشد زیاد، در مرکز تحقیقات هیستوژنوتک بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. به طوری که از آن‌ها به عنوان یک منبع غنی آنتی‌بیوتیکی و آنتی‌اکسیدانی یاد می‌شود. لذا تحقیقات بر روی تولید آنتی‌بیوتیک از منابع قارچی در حال بررسی بوده و دسترسی به یک منبع جدید ضدباکتری می‌تواند افق جدیدی در پزشکی نوین باز نماید. بررسی قارچ‌ها از نظر ترکیبات جدید اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال «اینوکوتیس لویس» قارچی به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد است و روی تنه درختان زنده رشد می‌کند. پژوهش‌های اخیر نشان داده که این قارچ  از چربی خون بالا جلوگیری کرده و همچنین دارای خاصیت کاهنده قند خون و تنظیم انسولین در دیابت نوع دو می‌باشد. از آنجائی که بیش از ۱۰۰ مدل حیوانی در هیستوژنوتک طراحی شده است، مطالعات در خصوص زخم‌های پوستی عفونی و دیابتی به منظور بررسی اثربخشی آنتی بیوتیک‌های مستخرج از قارچ ها مورد استفاده می‌گیرد.

یکی از منابع تولید فرآورده‌های طبیعی، قارچ‌ها هستند. این ارگانیسم‌های زیستی به منظور دفاع خود در برابر آسیب‌های محیطی ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها، مواد موثره برخی از ترکیبات طبیعی از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها مانند پنی‌سیلین و پلوروموتیلین (pleuromutilin)، داروهای کاهنده‌ کلسترول مانند لواستاتین (lovastatin) و کامپاکتین (compactin)، داروهای سرکوب‌کننده‌ ایمنی مانند میکوفنولیک اسید (mycophenolic) و سیکلوسپورین (cyclosporin) تولید می‌کنند. از طرفی دسته وسیعی از قارچ ها با تولید انواع کارسینوژن‌ها مانند آفلاتوکسین، توکسین کشنده نظیر آلفا آمانیتین، قارچ‌کش‌های صنعتی مانند استروبیلورین، رنگ‌های غذایی مانند آزافیلون، هورمون‌ها مانند جیبرلین و مواد روان‌گردان مانند سیلوسیبین جایگاه ویژه‌ای در فرآوردهای داروئی یافته‌اند. در شرکت بافت و ژن پاسارگاد در بخش آزمایشگاه حیوانات آزمایشگاهی، انواع مختلف مدل‌های حیوانی خصوصاً در زمینه انواع سرطان‌ها یا بیماری‌های سیستم عصبی در حال انجام می باشد. در این خصوص استفاده از ترکیبات حاصل از قارچ‌ها نظیر آلفا-آمانتین در درمان سرطان کبد، استفاده از سیلوسیبین در مدل‌سازی آلزایمر، سیکلوسپورین به منظور تضعیف سیستم ایمنی موش‌های توموری شده و همچنین استفاده از داروهای کاهنده کلسترول از دسته استاتین‌ها در مطالعات انجام شده مدنظر قرار گرفته‌اند.

استفاده از حیوانات تراریخته و یا گیاهان ترانسژنیک به منظور افزایش بهره‌وری و تولید فرآورده‌های غذائی با حجم بالاتر و کیفیت بهتر، یکی از دستاوردهای حوزه بیوتکنولوژی در قرن حاضر به حساب می‌آید. به این ترتیب انتقال ژن و تولید حیوانات تراریخته علاوه بر کمک به ایجاد مدل‌های حیوانی جهت مطالعه انواع بیماری‌ها، می‌تواند به عنوان ابزاری برای تولید انواع داروها و ترکیبات نوترکیب استفاده شود. با توجه به نقش کلیدی تکنیک‌های حوزه بیوتکنولوژی در طراحی فرآورده‌های داروئی نوین، متخصصین این حوزه در هیستوژنوتک با مشاوره رایگان و طراحی مطالعات در به کارگیری وکتور ویروسی، سعی در ایجاد یک بانک سلولی از رده‌های سلولی تراریخت یا ترانسژنیک داشته تا بتوانند در حوزه‌های تحقیقات علوم پایه پزشکی از آن استفاده نمایند. به این ترتیب در فعالیت قبلی این محققین مستقر در آزمایشگاه‌های سلولی و مولکولی، میکروبی و بیوتکنولوژی، استفاده از لنتی ویروس‌ها با سازه‌های مختلف طراحی شده به منظور دستکاری رده‌های سلولی و یا جهت ردیابی سلول‌های پیوندی تاکنون اجرا شده است. از وکتورهای ویروسی با اشکال مختلف، برای انتقال ژن و تولید حیوانات تراریخته استفاده شده است که از آن جمله می توان به تزریق مستقیم ویروس‌های نوترکیب و ناقل ژن به بافت هدف و یا تیمار سلول‌های بنیادی با ویروس نوترکیب و به دنبال آن انتقال سلول‌های نوترکیب به بافت هدف و یا تیمار سلول‌های جنینی در مراحل اولیه جنینی اشاره کرد.

شاید جواب سوال خود را بیابید

سوال های متداول مشتریان

روش های مختلفی برای ردیابی سلول در داخل بدن وجود دارد که بر پایه رنگ‌های فلورسانت و با استفاده از تصویربردای میکروسکوپی می‌باشند. از این دسته ردیاب‌ها می‌توان به BrdU (Bromodeoxyuridine)، GFP (Green fluorescent protein)، Hokhest ، CM-DiI اشاره داشت. هر یک از این ترکیبات با بخش‌های مختلف سلول واکنش داده و دارای طول عمر و میزان رنگ متفاوت در طی تقسیمات سلول هستند.

تخلیص پروتئین و یا ترشحات حاصل از باکتری‌ها و قارچ‌ها به چندین روش مختلف قابل انجام است. تخلیص با استفاده از برخی از نمک‌ها نظیر آمونیوم سولفات، استفاده از کیسه دیالیز با سایز سوراخ‌های مختلف براساس وزن مولکولی پروتئین، ستون‌های کروماتوگرافی با روش‌های مختلف نیز قادر به تخلیص پروتئین‌های ترشحی هستند که براساس نحوه عملکرد شامل روش Gel-Filtration Chromatography و Ion-Exchange Chromatography ، Affinity Chromatography و High-Pressure Liquid Chromatography می باشند.

سلول‌های بنیادی به دلیل اینکه ذخایر اصلی بدن در بازسازی بافت‌های آسیب دیده یا در حال رشد هستند، لذا مقاومت بیشتری به تغییرات در ساختار DNA دارند. از طرفی غشای سلول‌های سرطانی و نیز سلول‌های بنیادی با داشتن برخی از پمپ‌های سلولی، در برابر ورود ترکیبات به داخل سلول از خود مقاومت نشان می‌دهند. با این حال این سلول‌ها به دلیل توانمندی بالا در ترمیم، استفاده وسیعی در حوزه بیوتکنولوژی داشته و با تکنیک‌ها و مواد جدید، به راحتی دستکاری می‌شوند.

براساس هدف مورد بررسی در یک تحقیق، حاملین ژن می‌تواند از ویروس‌هایی با ساختار ژنومی مختلف انتخاب شود. این حاملین شامل وکتورهای خانواده Retrovirus، Lentivirus، Adeno virus (AV)، Adeno-associated virus (AAV) و Herpes می‌باشند. هر یک از این وکتورها برای مصارف تحقیقاتی یا بالینی دارای مجوز بوده و تنها برخی از آن‌ها مجوز مصارف درمانی را کسب کرده اند.

به دلیل تفاوت ساختاری در DNA و اندامک‌های سلول پروکاریوتی و یوکاریوتی، تولید فرآورده‌های نوترکیب حاصل از این سلول‌ها با هم تفاوت دارند. به این ترتیب به دلیل سرعت بالای تکثیر سلول‌های پروکاریوتی و به دلیل نداشتن برخی از اجزا سلولی، فرآیندهائی نظیر فسفوریلاسیون، استیلاسیون و گلیکوزیلاسیون که Post modification نامیده می‌شود غالبا انجام نمی‌گیرد. از طرفی برخی از تغییرات یا فرمهای پروتئینی که Folding پروتئین نامیده می‌شود در ترشحات پروکاریوتی عموماً وجود ندارد.

تولید ارگان یا اندام‌های یک گونه در بدن یک گونه دیگر تحت عنوان ایجاد گونه کایمرا می‌تواند صورت گیرد. به عبارتی برخی از ارگان‌های بدن نظیر کبد، غضروف، برخی از اعضا نظیر لاله گوش به طور موفقیت آمیزی در بدن حیوانات برای مصارف انسانی تولید شده است. محققان امیدوارن با تولید بافت‌های انسانی در بدن حیوانات نیاز انسان به پیوند اعضا را مرتفع سازند.

تولید فرآورده‌های تراریخته نظیر گیاهان تراریخته از چندین سال قبل در ایران آغاز شده است. با این حال نظیر تمام علوم جدید دارای منتقدانی می‌باشد. مهم‌ترین انتقادات مربوط به مسائل زیست محیطی، اکولوژیکی و تغییرات در ژنوم انسان و سایر گونه‌هائی هست که از این گیاهان مصرف می‌کنند. یکی از مهمترین منافع این گونه‌ها داشتن ژن‌های مقاومت به آفات، ژن‌های مقاومت به تغییرات دمائی و ژن‌های موثر در بالا بردن سرعت رشد و نمو و همچنین تکثیر این گونه‌هاست که همین تاثیر می‌تواند در بدن موجود تغذیه کننده گیاه ادامه یابد که البته مدرک مستدلی در این خصوص وجود ندارد.

استفاده از علم بیوانفورماتیک تاثیر شگرفی بر پیشرفت شناخت راه‌های درمانی موثر، تشخیص برخی از بیماری‌ها و تولید محصولات متنوع داروئی داشته است. با کمک این دانش می توان تخمین زد که یک ترکیب در بدن با چه گیرنده‌هائی ارتباط قوی‌تری برقرار کرده و یا چه گیرنده‌هائی را غیرفعال می‌نماید. بر همین اساس می‌توان نقش یک دارو در روند درمان را ارزیابی و میزان تاثیر دارو در ساختار سلول را تخمین زد.

تصاویر خدمات بیوتکنولوژی

خدمات مطالعات بیوتکنولوژی