ارتقای ظرفیت خوابگاههای متاهلین دانشگاه تهران به ۸۵۰ واحد
سید محمد مقیمی در مراسم کلنگزنی مجتمع ۵۰۰ واحدی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران، گفت: این مجتمع شامل سه برج مشتمل بر ۵۰۰ واحد خوابگاه متاهلین با متراژ ۳۸ تا ۴۲ مترمربع است که تامین منابع مالی آن از طریق تبدیل به احسن اموال و داراییهای دانشگاه تهران انجام شده و منابع آن در اختیارمان است.
رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه ۷ هزار میلیارد ریال به منظور رفع نیازهای خوابگاهی دانشگاه تهران در بخش خوابگاههای متاهلین و مجردی تامین اعتبار شده است، افزود: با توجه به اینکه مشاور پروژه مجتمع ۵۰۰ واحدی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران انتخاب شده و پیمانکار آن نیز در شرف انتخاب است، امیدواریم ظرف ۲ سال آینده شاهد بهرهبرداری آن باشیم؛ که در این صورت، مجموع واحدهای خوابگاههای متاهلین دانشگاه تهران از ۲۵۰ واحد فعلی به ۷۵۰ واحد میرسد. البته ۱۰۰ واحد خوابگاه متاهلین نیز از طریق بازسازی خوابگاههایی که از رده خارج شدهاند، حداکثر تا سه ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید که با احتساب این ۱۰۰ واحد، ظرفیت خوابگاههای متاهلین دانشگاه تهران به ۸۵۰ واحد ارتقا خواهد یافت.
مقیمی به سابقه اقدامات قانونی به منظور تامین منابع مالی لازم برای احداث ۵۰۰ واحد خوابگاهی ویژه دانشجویان متاهل و همچنین اعتبارات مورد نیاز به منظور بازسازی و مقاومسازی دیگر خوابگاههای دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: یک سال قبل در جلسه هیات امنای دانشگاه بحث بود که باید داراییهایی که در اختیارمان است را به نحو احسن استفاده کنیم چرا که این داراییها به مثابه امانتی در اختیار ما است که اگر استفاده بهینه از آنها به عمل نیاوریم، مصداق حیف نمودن بیتالمال است.
وی به تشریح اقدامات صورت گرفته به منظور تبدیل به احسن املاک بلااستفاده دانشگاه و استفاده بهینه از آنها بر اساس توصیههای مطرح شده از سوی وزیر علوم در جلسه هیات امنای دانشگاه پرداخت و گفت: یک مجموعه خوابگاهی متاهلین در شمالغرب تهران از داراییهای دانشگاه تهران بود که متاسفانه تبدیل به یک مخروبه شده بود و مدیران دانشگاه از حدود ۸ سال پیش به دنبال تخریب آن بودند؛ چون ایمنی لازم را نداشت و محل جمع شدن معتادان شده و فضای آلودهای ایجاد کرده بود. با وجود همه این موارد، اما به علت بیتصمیمی، تخریب آن به تعویق افتاده بود.
رئیس دانشگاه تهران درباره علت گستردهتر شدن نیاز دانشگاه تهران به افزایش ظرفیت خوابگاهی از یک سال اخیر تاکنون اظهار داشت: یکی از آثار دوره کرونا بر آموزش عالی این بود که باعث شد انباشت دانشجویی در دانشگاه داشته باشیم و بویژه مجبور شدیم سنوات را برای دانشجویانی که پایاننامه و رساله داشتند به گونهای افزایش دهیم که به عنوان نیمسالهای مجاز آنها تلقی شود. همچنین در دوران کرونا، خوابگاهها نزدیک ۲ سال تعطیل بود و راهاندازی خوابگاههای فرسوده پس از دو سال تعطیلی، مشکلات و هزینههای فراوانی را در زمان بازگشایی دوباره ایجاد کرد که البته با تلاش و فداکاری مدیران مربوطه و همکاری و همراهی دانشجویان، آن شرایط را پشت سر گذاشتیم.