تشریح جزئیات فراخوان جذب استاد وابسته در دانشگاه آزاد

جواد محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در نشست خبری که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: مهمترین اولویتمان اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد است، این سند هم برگرفته از اسناد بالادستی دیگر مثل نقشه جامع علمی کشور، سند دانشگاه آزاد اسلامی و سند مهندسی فرهنگی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در واقع سند تعالی دانشگاه بومی شده این اسناد بالادستی در دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی افزود: مهمترین امکانات وسیع دانشگاه ظرفیت منابع انسانی غنی، اساتید برجسته و دانشجویان بسیار خوب است که این اساتید می توانند نقش آفرین باشند. دانشجویان دانشگاه آزاد نگاه کاربردی دارند و به دنبال این هستند بتوانند اشتغال پیدا کنند همچنین ظرفیتهای متعددی در دانشگاه آزاد اسلام داریم که در حال توسعه است. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اخیراً هم فراخوانی برای جذب استاد وابسته از سوی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شده و افرادی که دکتری دارند و امکان تدریس و کار عملی و فناوری دارند میتوانند در این فرایند ثبتنام کنند. محمدی درباره حفظ رشتههای که بازار کار ندارند، گفت: این طبیعت مراکز خصوصی است، مدل بخش خصوصی این است که اگر بازار داشته باشم سراغ ادامه کار می رویم و اگر بازار نداشته باشم، این مسیر را ادامه نمی دهم.
وی تاکید کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد شهریه می دهند برای همین دنبال رشته هایی هستند که بازار کار داشته باشد، یعنی در زمان تحصیل به دنبال بازار کار است بنابراین خود به خود عرضه و تقاضا تنظیم می شود. دانشجو در رشتهای که شغل دارد وارد بازار کار میشود و خود به خود بازار کار تامین است، در رشتههایی که متقاضی ندارد دانشگاه آزاد هم آن مسیر را محدود می کند که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی بیکار نماند.محمدی به طرح دستیار آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: این طرح برای استفاده از دانشجویان دکتری است که به عنوان دستیار آموزشی دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد میتوانند در یک دوره آموزشی حرفهای، معرفتی و مهارتی شرکت کنند.
رئیس دانشگاه آزاد استان تهران، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در دانشگاه آزاد استان تهران مهم است، مأموریتگرایی واحدهای دانشگاهی است. مأموریتگرایی به این معنی نیست که همه وظایف باید تعطیل شوند. به عنوان مثال واحدی در حوزه اقتصاد توانمند است و امکان دارد مأموریتی به آن محول شود؛ بنابراین مأموریت باید اولویتدار باشد و به حل مسائل ملی ختم شود و مأموریتگرایی باید همراه مساله محوری به دنبال حل مسائل ملی باشد. وی اضافه کرد: همافزایی میان مراکز آموزش عالی در حوزههای علمی، فناوری، پژوهشی و فناوری یکی دیگر از محورهایی است که دانشگاه آزاد استان تهران آن را دنبال خواهد کرد و این موضوع به نظام آموزش عالی در ارتقای علمی و فناوری کشور کمک میکند و موثر واقع خواهد شد و هدف از این همافزایی تحقق مرجعیت علمی و فرهنگی است و زمانی که کشور بتواند به سمت مرجعیت علمی حرکت کند نظام جمهوری اسلامی نیز از آن بهره خواهد برد. بنابراین این اولویتها با دو رویکرد مساله محوری که نگاه به نیازهای جامعه و حرکت در مرزهای دانش تعریف میشود است.
محمدی گفت: اقتصاد دانشبنیان یکی دیگر از محورهایی است که به عنوان اولویت در بخش خصوصی و دیگر مراکز آموزشی عالی در اولویت قرار دادهایم. دانشگاه آزاد اسلامی زیرساختهای خوب، منابع انسانی و ساختمانهای خوبی دارد که میتواند زمینه مناسبی برای مشارکت با بخش خصوصی برای تخصص اقتصاد دانشبنیان گرفته شود. اقتصاد دانشبنیان چیزی نیست که برای سالهای گذشته باشد و همواره باید به دنبال تحقق شعار سالها باشیم. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اضافه کرد: باید خودمان را ملزم به تحقق نامگذاریها بدانیم. مولدسازی ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی چه استاد و دانشجو نیز در همین راستا انجام میشود. با مولدسازی میتوانیم در راستای اقتصاد دانشبنیان، تولید دانشبنیان و اشتغال دانشبنیان از شهریه فاصله بگیریم. وی اضافه کرد: در بحث مولدسازی و اقتصاد دانشبنیان یکی از رویکردهایمان همکاری با شرکتهای دانشبنیان است. میتوانیم در مرزهای دانش و نیاز کشور محصولاتی را تولید کنیم و با مشارکت این شرکتهای دانشبنیان آنها را وارد جامعه کنیم و به سمت صادرات سوق دهیم که یکی از رویکردهایمان این موضوع است؛ همچنین خدمات به جامعه یکی از مهمترین مسیرهای اقتصاد انشبنیان و مسیرهای درامدزایی بخش خدمات است.رئیس دانشگاه آزاد استان تهران خاطرنشان کرد: در برخی از خدمات از جمله پیوند کلیه در بیمارستان فرهیختگان رتبه اول را داریم. بیمارستان فرهیختگان امکانات بسیار خوبی دارد و میتواند طبق تعرفه بیمارستانهای دولتی به مردم جامعه خدمات ارائه دهد که جزو افتخارات دانشگاه آزاد است.
وی یادآورد شد: در حوزه بینالملل نیز نقش بسیار موثری در جذب و تربیت دانشجوی بینالمللی داریم و در کل کشور ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی داریم که که نزدیک به ۱۰ هزار نفر از این دانشجویان در دانشگاههای تهران مشغول به تحصیل هستند.