سنوات مجاز تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد چقدر است؟
سنوات مجاز تحصیلی کارشناسی ارشد
سنوات مجاز تحصیلی کارشناسی ارشد از جمله موارد مهمی است که داوطلبان دورههای کارشناسی ارشد باید به آن توجه کنید. داوطلبان باید دقت کنند که باید تمام دروس خود را در سنوات مجاز تحصیلی مربوط به دوره خود بگذرانند، در غیر این صورت به عنوان سرباز غایب در نظر گرفته میشوند.
لازم به ذکر است که سنوات مجاز تحصیلی کارشناسی ارشد برای دوره های پیوسته و ناپیوسته یکسان نیست، بر اساس این دستور کار، برای دورهی کارشناسی ارشد پیوسته، ۸ سال سنوات مجاز در نظر گرفته شده است.
باید خاطر نشان کرد که کمیسیون موارد خاص دانشگاه ها میتوانند برای افزایش سنوات مجاز تحصیلی کارشناسی ارشد تصمیم گیری کنند. در صورت تائید این کمیسیون، سنوات مجاز می تواند تا دو نیمسال افزایش پیداکند، اما درباره دوره کارشناسی ارشد پیوسته، شرایط معافیت از تحصیل برای مشمولان تنها برای سه سال امکان پذیر است.
همانطور که گفته شد، مشمولانی که موفق به فارغ التحصیلی در زمان مقرر نشدهاند، میتوانند برای استفاده از سنوات ارفاقی درخواست خود را به دانشگاه ارائه دهند.
کمیسیون موارد خاص دانشگاه ها با بررسی شرایط تصمیم میگیرند که دانشجو ادامه تحصیل بدهد یا خیر.
در مورد دوره تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته، سنوات ارفاقی یک نیم سال است که در صورت تایید کمیسیون، برای استفاده دانشجو از سنوات ارفاقی، زمینه برای ثبت درخواست استفاده از سنوات ارفاقی تنها به مدت سه ماه بعد از به پایان رسیدن دوره سنوات مجاز اولیه، فراهم میشود. در خارج از زمان مذکور هیچ درخواستی ثبت نمیشود و لذا سنوات مازاد و ارفاقی به مشمولان تعلق نمیگیرد.
سنوات مجاز تحصیلی کاردانی
سنوات مجاز تحصیلی کاردانی نیز از جمله سوالاتی می باشد که ذهن دانشجویان دوره های کاردانی را درگیر میکند. در واقع سنوات مربوط به دورهی کاردانی، فرصتی است که در اختیار مشمولان خدمت سربازی قرار داده می شود، تا در این فرصت، مدرک دوره کاردانی خود را دریافت کنند.
حال با توجه به اطلاعیه ها و قوانین نظام وظیفه عمومی، سنوات مجاز تحصیلی کاردانی چند سال است؟
در پاسخ باید گفت سنوات تعیین شده برای مشمولانی که قصد تحصیل در دوره کاردانی را دارند، سه سال است.
محصلان دوره کاردانی باید در مدت سه سال تمام، واحد های درسی خود را بگذرانند، در غیر این صورت در خدمت سربازی غیبت کرده اند و این افراد طبق قانون، به عنوان جریمه غیبت سربازی، مدت زمانی را باید اضافه بر زمان قانونی سربازی خدمت کنند.
البته یک تبصره هم برای افرادی که موفق به گذراندن دوره کاردانی در این زمان مقرر نشدهاند، وجود دارد که بر اساس آن افراد واجد شرایط و مورد تایید کمیسیون شرایط خاص دانشگاه، مشمولان خدمت سربازی می توانند تا یک نیم سال اضافهتر در دانشگاه تحصیل کنند؛ بدون اینکه به عنوان سرباز غایب در نظر گرفته شوند.
البته استفاده از این سنوات ارفاقی نیز شرایط خاص خود را دارد؛ به طور مثال این سنوات تنها در صورتی به مشمولان تعلق میگیرد که در زمان اضافه مربوط به سنوات ارفاقی، واحدهای درسی باقی مانده خود را بگذرانند و فارغ التحصیل شوند.