پایان نامه های سلولی و مولکولیپیشنهاد موضوع مقالات پایان نامه های زیست شناسیمطالب علمی

بررسی‏‌هایی برای تعامل سلولی در محیط کشت تمایز

بررسی تاثیرات سلول‏های مختلف در روند تمایز سلول‏های دیگر و ارائه‌ی مدل‏هایی برای بررسی این تعاملات که می‏تواند شاخصی از niche یا محیط سلول‏ها، در شرایط invivo باشد، می‏تواند یکی از موضوعات مهم برای بررسی در پایان‏‌نامه های ارشد و دکتری در حوزه علوم زیست شناسی سلولی و مولکولی در حوزه درمان سرطان و پزشکی بازساختی باشد.

جهت مشاوره رایگان با مشاورین شرکت بافت و ژن پاسارگاد تماس بگیرید
۰۲۱۶۶۱۲۱۹۸۳

فعل و انفعالات درون یک جمعیت سلولی (هوموتیپی) و بین انواع مختلف سلولی (هتروتیپی) برای رشد، ترمیم و هموستاز بافت ضروری هستند. برای مشخص شدن مکانیسم‌های اساسی این تعاملات سلولی، مدل‌های هم‌کشتی به‌طور گسترده‌ای طراحی شده‌اند تا نقش تماس فیزیکی سلول-سلول، برهمکنش‌های اتوکرین و/یا پاراکرین بر عملکرد سلول، و همچنین تمایز سلول‌های بنیادی، مورد بررسی قرار گیرند. به طور خاص، مدل همکشتی مخلوط اغلب برای تفسیر اثرات تماس سلول-سلول بر رفتار سلولی در شرایط آزمایشگاهی بهینه است، در حالی که کشت مشترک غیرمستقیم می‌تواند برای مطالعه اثرات سیگنال‌دهی پاراکرین بر واکنش‌های سلولی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این می‌توان ، تماس سلول-سلول را با ایجاد موانع فیزیکی، برای تنظیم الگوهای توزیع مکانی و زمانی جمعیت‌های مختلف سلولی در کشت مشترک، کنترل کرد.

در پزشکی بازساختی، علاقه زیادی به بررسی ماهیت و پیامدهای تعامل بین سلول‌های بنیادی مزانشیمی و جمعیت‌های سلولی ساکن در یک بافت معین یا در محل ترمیم وجود دارد، و این اهمیت به‏دلیل پتانسیل آنها برای تمایز به تعدادی از دودمان‌های سلول مزانشیمی است، که آن را به یک منبع سلولی بالینی کاربردی برای مهندسی بافت و پزشکی بازساختی تبدیل کرده است. با این حال، مکانیسم‌های تعامل بین این نوع سلول‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد. به همین دلیل، عناوین پژوهشی با محوریت توسعه‌ی سیستم‌های مدل آزمایشگاهی به منظور شناسایی این تعاملات، می‌تواند به محققان کمک کند تا نقش ارتباطات سلولی در تشکیل و بازسازی بافت را بررسی کنند.

تا به امروز، اکثر مدل‌های هم کشتی را می‌توان به دو نوع دسته‌بندی کرد:
مدل‌هایی که اثرات تماس مستقیم سلول-سلول را بر روی جمعیت‌های سلولی هم‌کشت شده بررسی می‌کنند و مدل‌هایی که بر سیگنال‌دهی پاراکراین و پاسخ به فاکتورهای سیگنال رسانی محلول تمرکز دارند. این مطالعات را می‌توان در مقیاس‌های نسبتاً کلان یا خرد انجام داد. ساده‌ترین مدل برای بررسی اثرات تماس سلول-سلول شامل اختلاط دو نوع سلول و متعاقبا کاشت تک لایه‌ای از این جمعیت مخلوط است. در این مدل تراکم کشت هر نوع سلول اهمیت دارد.

جهت مطالعه دیگر موضوعات پایان نامه کلیک کنید

در مطالعاتی که در آنها اثرات سیگنالینگ پاراکرین مورد توجه است، می توان از یک سیستم هم‌کشت تفکیک شده استفاده کرد. این کار با رشد جمعیت سلولی خاص به طور جداگانه و سپس کشت هر دو نوع سلول در یک محیط تمایزی و بدون تماس مستقیم با سلول دیگر انجام می‌شود. این امر می‏تواند با تشکیل یک مانع یا غشای فیزیکی بین انواع سلول‏ها به دست آید که علاوه بر وجود امکان تبادل عوامل محلول و فاکتورهای رشد بین سلول‌ها، از تماس سلول-سلول جلوگیری می‌شود یکی از ابزارهای جدا کننده چاهک‏های ترانس‏ول هستند که حاوی یک سبدک روی چاهک‏های پلیت بوده که دو رده را از هم تفکیک می‌کند. یکی از مزیت‏های این سیستم این است که تجزیه و تحلیل هر جمعیت سلولی حاصل از کشت مشترک به راحتی قابل تعیین است. این تغییرات حاصل‏ شده در بیان ژن‏ها و پروتئین‏ها و بررسی تغییرات مورفولوژیکی سلول‏ها در حالت هم‏کشتی و در حالتی‏که به صورت منفرد کشت داده می‏شوند، می‏تواند شاخصی برای سنجش تعاملات سلولی باشند، که می‌تواند در پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری به عنوان موضوع جذاب و جدید مورد استفاده قرار گیرند.

جهت اطلاع و سهولت شما کاربر گرامی برای استفاده از خدمات مطالعات حیوانی – بافت شناسی – آزمایشگاه بیوتکنولوژی – آزمایشگاه پاتولوژی – آزمایشگاه ژنتیک – اسانس گیری – جنین شناسی – میکروبیولوژی توسط لینک های مربوطه اقدام نمایید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن