پایان نامه های بیولوژی تولید مثل و جنین شناسیپیشنهاد موضوع مقالات پایان نامه های زیست شناسیمطالب علمی

نقش سلول گرانولوزا در تکامل جنین (رشد فولیکولی تخمدان، بلوغ تخمک و درمان بیماری هایی چونPCOS )

سلول گرانولوزا (granulosa cell: GC) نوعی سلول سوماتیک است که از طناب جنسی در تخمدان به وجود می‌آید. در طول فولیکولوژنز (Folliculogenesis) ، GCها از یک لایه نازک سلولی در اطراف تخمک در فولیکول اولیه (primordial
Follicle) ایجاد می‌شوند. سلول‌های گرانولوزا (GCs) در طول فولیکولوژنز در تخمدان با رشد تخمک‌ها تکامل می‌یابند و خواصی شبیه سلول‌های بنیادی از خود نشان می‌دهند. گزارش شده است که آنها در حضور فاکتور مهارکننده لوسمی (LIF) یا هورمون محرک فولیکول (FSH) به استئوبلاست‌ها و کندروبلاست‌ها متمایز می‌شوند. سلول‌های گرانولوزا برای رشد و بلوغ تخمک مهم هستند. اختلال عملکرد سلول‌های گرانولوزا ممکن است به فولیکولوژنز و استروئیدوژنز غیرطبیعی کمک کند. تحقیقات گسترده‌ای در ارتباط با اینکه سلول‌های گرانولوزا ممکن است نقش بالقوه‌ای در بلوغ، لقاح و نرخ رشد جنین تخمک‌های نابالغ انسانی در شرایط آزمایشگاهی داشته باشند، در حال انجام است.

جهت مشاوره رایگان با مشاورین شرکت بافت و ژن پاسارگاد تماس بگیرید
۰۲۱۶۶۱۲۱۹۸۳

برخی از داده¬ها بهبود قابل‌توجهی را در میزان بلوغ و احتمال رشد جنین در تخمک‌های نابالغ کشت‌ داده شده با GCها در مقایسه با آنهایی که بدون GCها هستند، نشان داده است، اما میزان تاثیر GCها در نرخ لقاح هنوز در حال تحقیق و بررسی است. به منظور به دست آوردن حداکثر میزان رشد، تخمک باید به بلوغ سیتوپلاسمی و هسته ای دست یابد که این دو مرحله بلوغ فرآیندهای مستقلی هستند. گاهی اوقات، بلوغ سیتوپلاسمی ممکن است بدون بلوغ هسته‌ای با موفقیت کامل انجام شود. GCها نه تنها بلوغ سیتوپلاسمی را کنترل می‌کنند، بلکه نقش مهمی در بلوغ هسته‌ای با پاسخ به گنادوتروپین‌ها در طول فولیکولوژنز دارند.

جهت مطالعه دیگر موضوعات پایان نامه کلیک کنید

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز در زنان در سنین باروری است که با پیامدهای متابولیک قلبی، چاقی و مقاومت به انسولین همراه است. فاکتورهای ترشح شده از سلول‌های گرانولوزا مانند استرادیول و فاکتور رشد شبه انسولین برای رشد و بلوغ فولیکولی ضروری هستند و در پاتوژنز PCOS نقش دارد. لایه گرانولوزا در امتداد لایه بازال فولیکولی قرار دارد، هیچ سلول آپوپتوز در فولیکول‌های سالم مشاهده نمی‌شود، اما برخی مطالعات نشان دادند که آپوپتوز سلول گرانولوزا در PCOS برای القای آترزی (atresia) زودرس فولیکولی افزایش یافته است. به عنوان مثال، در مطالعه‌ای مدل موش PCOS ناشی از Dehydroepiandrosterone نشان داد که آپوپتوز سلول گرانولوزا در این سندروم افزایش یافته است. درک اینکه آیا سلول های گرانولوزا در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) طبیعی هستند یا غیرطبیعی می‌تواند اهمیت بالینی داشته باشد. اعتقاد بر این است که تعدیل در متابولیسم سلول های گرانولوزا بیماران PCOS ممکن است منجر به ناباروری شود.
پیشنهاد می‌شود که مطالعات آینده بر نقش سلول‌های گرانولوزا در مراحل مختلف تکامل جنین و تاثیر آنها بر مکانیسم بیماری هایی همچون PCOS ، می‌توانند به عنوان موضوعات جذابی برای طرح های پژوهشی و پایان نامه دانشجویان در نظر گرفته شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن