تست اوپن فیلد در مطالعات حیوانی
آزمون اپن فیلد یا تست میدان باز (Open Field) به منظور ارزیابی سطوح فعالیت حرکتی عمومی و رفتار اکتشافی محیط برای حیوانات آزمایشگاهی بخصوص جوندگان استفاده می شود درحالیکه، این آزمون توانایی ارزیابی میزان اضطراب حیوان را نیز دارد. تست اپن فیلد همچنین قابلیت ارزیابی حافظه حیوان را به منظور شناسایی شی یا محرک دارد. آزمون دیگری که به منظور ارزیابی شناسایی شی در حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد، آزمون ناول ابجکت است.
محیط آزمون اپن فیلد
محیط تست اپن فیلد به صورت یک مربع محصور شده با دیواره است که از فرار کردن حیوان در طول آزمون جلوگیری کند. کف محیط با رنگ دیگری از دیواره ها متمایز شده و به وسیله خطوط مشبک مشخص شده است. به طور معمول این جعبه به رنگ سفید و برای رت های آزمایشگاهی در ابعاد ۴۰*۹۰*۹۰ سانتی متر با ۲۵ واحد (خانه) (۱۸ * ۱۸ سانتی متر؛ ۱۷ واحد در محیط بیرونی و ۸ واحد در مرکز محیط قرار می گیرد و برای موش های آزمایشگاهی در ابعاد (۳۰*۴۰*۴۰ سانتی متر) با ۱۶ واحد وجود دارد. همانند آزمون های رفتاری موریس واتر میز و ناول ابجکت در بالای محیط آزمون دوربینی به منظور ثبت حرکات حیوان در حین آزمون که به نرم افزار مخصوص متصل است، وجود دارد. هر موش به طور کلی در مرکز این محیط قرار گرفته و به مدت ۵ دقیقه و ۱۰ دقیقه اجازه حرکت دارد.
مطالب مرتبط: انواع تست های رفتاری در موش و رت – ایجاد انواع مدل های حیوانی
ارزیابی الگوهای رفتاری در آزمون اپن فیلد
- تعداد دفعاتی که حیوان از خطوط مشبک کف محیط آزمون اپن فیلد با هر چهار پنجه عبور می کند، به عنوان معیار فعالیت حرکتی در نظر گرفته می شود که به دو نوع فعالیت نزدیک دیواره و مرکز محیط تقسیم می شود.
- در کف محیط آزمون اپن فیلد، محیطی مرکزی مشخص شده است و تعداد دفعاتی که حیوان با هر چهار پنجه وارد مرکز می شود، محاسبه می شود.
- مدت زمانی که حیوان در مرکز محیط قرار می گیرد.
- تعداد دفعاتی که حیوان روی پاهای عقب خود در محیط تست اپن فیلد می ایستد. این نوع رفتار می تواند ارزیابی مستقیمی از اضطراب حیوان باشد.
- تعداد دفعاتی که حیوان بدن خود را در یک جهت می کشد. زمانی که حیوان در محل قرارگیری خود پنجه های خود را بسمت طرفیت به جلو می کشد و مجدد به وضعیت اصلی خود باز می گردد. این رفتار نیز می تواند نشان دهنده اضطراب حیوان باشد.
- تعداد دفعات دفع ادرار، رفتاری است که هنوز بحث برانگیز می باشد. برخی محققان اعتقاد دارند که تعداد دفعات دفع مدفوع و ادرار می تواند نشانه ای اضطراب حیوان باشد ولی برخی مخالف با این نظر هستند.
مطالب مرتبط: آزمون معمای آبی موریس – تاثیر فعالیت ورزشی در بهبود التهاب کلیوی
خدمات مرتبط: پژوهش و مطالعه بروی حیوانات آزمایشگاهی – پژوهش های فیزیولوژی ورزشی و علوم ورزشی – ایجاد انواع مدل های حیوانی بر اساس آخرین مقالات روز دنیا