بررسی بیان پروتئین با روش وسترن بلات

وسترن بلات تکنیکی است که برای شناسایی یک پروتئین‌، از مخلوط پیچیده‌ای از پروتئین‌های استخراج شده از سلول‌ها و بافت‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وسترن بلات بطور کلی شامل سه مرحله است :
  • جداسازی براساس اندازه پروتئین‌ها توسط ژل SDS-PAGE
  • انتقال به غشای کاغذی
  • نشاندار کردن پروتئین‌های هدف با استفاده از آنتی‌بادی‌ های اولیه و ثانویه

لیز کردن بافت یا سلول

◀ یکی از اقدامات مهم برای انجام وسترن بلات تهیه نمونه‌های لیز شده از سلول یا بافت است. در حین انجام لیز سلول و بافت باید به این نکته توجه شود که کل مراحل روی یخ انجام گیرد و حتی بافرهای مورد استفاده برای لیز کردن در دمای ۴ درجه سانتیگراد باشند.

◀ برای لیز کردن سلول یا بافت می‌توان از مخلوط بافر RIPA به همراه مهارکننده‌ی پروتئاز (protease inhibitor) به صورت تازه (fresh) استفاده کرد و آن را به مدت یک ساعت روی یخ یا دمای ۴ درجه انکوبه نمود.

◀ بعد از سانتریفوژ می‌توان سوپرناتانت را در دمای ۲۰- تا ۸۰- برای مدت طولانی نگهداری کرد.

مطالب مرتبط: مواد و تجهیزات در تکنیک وسترن بلاتالکتروفورز ژل پلی آکریل آمید در وسترن بلات

خدمات مرتبط: آزمایش های وسترن بلات، الایزا و فلوسیتومتریاستخراج RNA و DNA سنتز cDNA ، طراحی پرایمر ، انجام تکنیک Real time PCR

نمایش بیشتر
همچنین ببینید
بستن